Östeuropaguiden   Ryssland Ukraina   sök om kontakt sitemap

Reseguide Ukraina

Boende i Ukraina

Kiev


Södra terminalen (järnvägsstation) i Kiev

Att hitta boende i Kiev är inte alls svårt utan snarare svårt att undvika. På tågstationen samlas varje dag ett stort antal människor som bjuder ut lägenheter för uthyrning. Man ska dock vara aktsam då det finns de som är ute efter att lura turister. Vill man vara på den säkra sidan finns det en resebyrå med bra lägenhetsuthyrning som har kontor på järnvägsstationen (Kvartburo).

Hyra lägenhet i Kiev

Ska man bo i Kiev längre än bara några dagar är en lägenhet verkligen att rekommendera. Det är billigt att hyra och ger ett stort mått av frihet då man kan laga mat själv hemma om man önskar.

Standarden på lägenheterna är dock inte riktigt som i Sverige och man bör vänta sig att utsidan av huset samt trappuppgången är mycket sliten, dock så brukar själva lägenheten vara renoverad och i ett bra skick. Om du är osäker så be att få titta på lägenheten innan du skriver under några papper. Man ska få en relativt central lägenhet med acceptabel standard för inte mer än 300-500 kr / natt.


Hotell Ukraina vid
Självständighetstorget i Kiev

Att hyra en lägenhet via en svensk resebyrå är naturligtvis ett alternativ för den som vill ha allting fixat innan ankomsten och inte själv vill kontakta någon av de Ukrainska lägenhetsuthyrare som finns att hitta på Internet. Man ska dock räkna med ett minst dubbelt så högt pris även om standarden som regel då är garanterat hög.

Hotell i Kiev

Även hotell finns naturligtvis i Kiev och man får ofta vad man betalar för. De dyraste hotellen ger mycket hög standard. Även när det gäller hotellen ska man dock i de flesta fall inte vänta sig fullt svensk standard. Saker är ofta fräscha men slitna.

Länkar
» Kvartburo